1 de setembre del 2005

V VOLTA APEU A LA XARA

Rècord de participació, 500 atletes. Reportatge fotogràfic 1       Reportatge fotos2 

La V edició de la Volta a peu a La Xara es va significar per l'alta participació, al voltant de 500 atletes de totes les categories i indrets del País Valencià es van donar cita en la tradicional plaça del Metge Serrano -La Palmera-, organitzada pel recentment creat club Diànium - fusió del Marina Alta, Dénia Sport i Escola Municipal-, i patrocina per la Junta Veïnal de La Xara.
A les 17:30 començava la primera prova, la de barrufets a la que li seguiren totes les menors, podeu consultar resultats a som esport, que es van disputar en un circuit urbà perfectament senyalitzat.
A les 19:00 abans de l'eixida es va donar un fort aplaudiment a la recent campiona mundial de marató en veterans Maxine Mackinnon . el tret de sortida el donava el coet de rigor. La prova sènior estrenava recorregut, 6.550 metres entre asfalt i terra alrededor de la població i circuit urbà.
D'eixida Said, del C.D. Dénia Marina Alta, Omar Gómez del Llebeig i Benavent del Córrer la Llebre es van destacar del gran paquet, però Said a penes passats 2km. va canviar i es va quedar soles fent una autèntica exibició que va deixar bocabadats al nombrós veïnat que anima durant tot el recorregut als corredors/es Said entrava a meta doblant a molts atletes que encara no havien arribat a la segona volta. En segon lloc ho feia Omar Gómez i en tercer benavent. En dones la favorita va cumplir i Maxine entrava la primera seguida Louise Ambler i Anna Fuster.
L'organització de la prova es mostrar molt satisfeta de la participació i el resultat final de la V edició.