3 de març del 2012

Aina Fornés campiona d'Espanya juvenil de proves combinades
Fa el rècord d'Espanya en aquesta nova modalitat amb el pes de 3 kg.
Miquel Piera 5è en la seua sèrie semifinal

03/04-03-2012. Aquest cap de setmana s'ha disputat a València el Campionat d'Espanya Juvenil de Pista Coberta. Del C.A. Baleària Diànium hi van participar Aina Fornés en proves combinades (pentatló) i Miquel Piera en 800 m llisos.
Dissabte de matí van començar a disputar-se les proves combinades. En 60 m tanques, Aina va millorar la seua marca personal amb un registre de 8.67 i es va col·locar en primera posició del parcial de la combinada. La marca d'Aina en 60 m tanques és molt bona: s'havera emportat la medalla d'or en la final de 60 m tanques individuals, i a més a més la col·loca en 5a posició de les atletes espanyoles de tots els temps en aquesta prova.

Després, en salt d'alçada va fer 1,60 m, molt a prop de la seua marca, i seguia en primera posició en el còmput de punts de la combinada. En llançament de pes, segons la nova normativa, amb la bola de 3 kg, va llançar 8.28 m; va millorar la seua marca personal, però no va poder evitar quedar en l'última posició de les participants en aquesta prova, i això la va fer baixar a la tercera posició en la combinada. Després en salt de llargada, va fer un salt de 5.23; va recuperar punts, però seguia en 3a posició,

A la vesprada, es disputava l'última prova del pentatló, els 800 m llisos; Aina necessitava guanyar per uns 8 segons de diferència a la primera classificada, una atleta de Lleó, i per uns 3 segons a la segona, de Madrid, i va fer una cursa espectacular; va fer 2:21,73 i amb 14 segons d'avantatge va sumar els punts necessaris per a guanyar la medalla d'or.
Enguany ha canviat la normativa del pes juvenil que fa que llancen amb una bola de 3kg, per això amb aquesta marca, Aina obtindrà també el rècord d'Espanya del nou pentatló juvenil, que es farà públic al final del mes de març, quan acabe la temporada de pista coberta.

La mateixa vesprada del dissabte, Miquel va participar en la seua sèrie semifinal dels 800 m llisos, i va acabar en 5è lloc amb un temps de 2:01.80.