31 d’agost del 2012

Pere Serra, finisher de l'Ultra Trail del Mont Blanc

30/31-08-2012. La passada setmana es va celebrar la Ultra Trail del Mont Blanc, es a dir, la considerada com prova internacional més important en el mon del Trail. Va consistir en dos dies de proves molt dures en la frontera entre França, Suïssa i Itàlia, pels voltants del Mont Blanc

Del C.A. Baleària Diànium Tururac van participar Pere Serra en l’UTMB i Ricard Pérez Miñana en la TDS.

El dijous es va correr la TDS prova de 112km i 7200m de desnivell positiu. Les condicions meteorològiques van ser molt adverses ja que va ploure el dia d’abans, i a mes a mes, a partir de les 8 del matí va ploure sense parada fins la fi de la prova. La temperatura mitjana estava entre els 2-3 ºC y els 10 de l’eixida. Ricard Pérez es va retirar al km. 81 per la gran dificultat i perill que representava continuar altres en mig del fang, la pluja, la boira que no deixava funcionar els frontals, i el fred en ports de muntanya de més de 2.000 m d’altitud.

El divendres, donada l’evolució del temps i el que va passar amb la TDS,
l’organització va decidir retallar les altres proves que començaven el divendres i que van quedar en 75km la CCC (en principi, 96km), i en 105km l’UTMB amb apr. 6000 m de desnivell positiu. Es van eliminar els ports de muntanya de Suissa i Italia que vam passar el dia abans la TDS i que estaven impracticables. En Pere Serra va sortir a les 19 h del divendres en mig d’unes condicions duríssimes (pluja, fang, molt fred i boira) i va anar superant totes les dificultats i arribant als diversos controls de pas. Va ser una carrera en la que tots els corredors van ver un esforç impresionant i van posar damunt la taula totes les facultats físiques, experiencia i saber fer en la muntanya. A la fi va completar la cursa en 22h i 30 min. Amb en Pere Serra, el C.A. Baleària Diànium Tururac ja té un FINISHER de l’UTMB.