11 de febrer del 2018

Laurence Rastell primera en el campionat d'Espanya de raquetes de neu

11-02-2018. Gistaín, a la Vall de Chistau, al costat del Parc Natural de Posets-Maladeta, ha estat l'escenari escollit per albergar, per segona vegada a Aragó, una nova edició del Campionat d'Espanya i Aragó de raquetes de neu. Gistaín està situat en un vessant de prats i bordes en la marge dreta del riu Cinqueta a una altitud de 1378 m i compta amb 154 habitants.

L'itinerari va constar de 12 Km i 500 metres de desnivell positiu acumulat, en un marc natural pirinenc espectacular amb neu en diferents condicions des de molt blaneta fins a molt dura.  El recorregut ha discorregut per enclavaments com el Tossal de Iguerra, en la Serra de Fubillóns, com a gran mirador dels massissos del Cotiella i Lardana-Posets amb eixida des de Creu de Puyadase.

L'atleta del C.A. Baleària Diànium Laurence Rastell va participar, formant part de la selecció valenciana i va quedar primera absoluta de la prova, amb un temps de 1:30:38.

En un principi, en acabar la carrera la van proclamar campiona d'Espanya de raquetes de neu, i li van fer el control anti dopatge i en passar una mica més d'una hora de l'arribada a meta, al moment de fer el lliurament de premi, un dels jutges àrbitres li va comunicar que no li donarien el títol de campiona d'Espanya ni la medalla per no tindre la nacionalitat espanyola. La Federació Valenciana està fent gestions per tal de revertir aquesta situació ja que Laurence ha participat en les dues edicions anteriors i s'ha emportat medalles en les dues (plata i bronze).

En qualsevol cas, Laurence és la guanyadora absoluta de la prova, feliç i contenta de la seua carrera que va ser molt molt dura.