7 de juliol del 2024

Campionat d'Espanya Sub18 a Málaga
Històrica participació del C.A. Baleària Diànium amb 5 atletes classificats
Saúl Delgado 4t classificat al decatló

06/07-07-2024 El passat cap de setmana es va disputar a la pista d'atletisme Ciudad de Málaga el Campionat d'Espanya Sub18 individual d'aire lliure. En aquesta ocasió, el C.A. Baleària Diànium va estar representat per 5 atletes, que es van aconseguir classificar després de superar els exigents criteris de la Federació Espanyola d'Atletisme.

Cal destacar la 4a posició de Saúl Delgado en la prova de Decatló amb 6.382 punts, que va realitzar una competició quasi perfecta que el va permetre lluitar pel pòdium en el seu primer campionat d'Espanya Individual. Més si tenim en compte que arribava amb la 9a marca dels atletes classificats. Saúl va aconseguir millorar 6 marques personals (alçada, 400, 110 tanques, disc, javelina i decatló). Va realitzar les següents marques parcials:
11.37 en 100m, 6.21 en salt de llargada, 14.03 en llançament de pes, 1.76 en salt d'alçada, 52.63 en 400m, 15.67 en 110m tanques, 38.73 en llançament de disc, 3.65 en salt amb perxa, 38.15 en llançament de javelina i 4:52.42 en 1500m.

A més, Daniel Barrera va finalitzar en 14a posició en la prova de 100m, aconseguint classificar-se a semifinals de la prova. Daniel va realitzar una marca de 10.94 amb vent il·legal a favor en la eliminatòria, aconseguint directament, per llocs, la classificació a semifinals. Ja en aquesta ronda, va aconseguir una marca personal d'11.08.

En 400m tanques femení, Katya Moreno va aconseguir la 17a posició, superant a 7 atletes que venien amb millor marca que ella. En una prova marcada pel fort vent, Katya va aconseguint un temps de 1:08.49.

Per la seua banda, Pedro Mezquida, va finalitzar en la posició 30a, després d'una carrera de 110m tanques amb excessius contactes amb les tanques. Va realitzar una marca de 15.42.

Finalment, Iván Gómez que s'havia classificat en la prova de triple salt, va sentir molèsties físiques durant el calfament que li van impedir la participació en la prova.

Aquest ha sigut un campionat històric per al C.A. Baleària Diànium que, amb 5 atletes classificats, ha superat el seu màxim de participacions en un mateix campionat. A més, per a la majoria d'ells era la seua primera experiència en un campionat d'aquest nivell i han disfrutat de la competició, del companyerisme i de l'ambient esportiu a la pista.

L'enhorabona a tots ells i als entrenadors Miquel Castillo, Aina Fornés i César Bas que van acompanyar als atletes en tot moment.