22 de març del 2009

Aina Fornés, doble finalista al campionat d'Espanya cadet de pista coberta: 6a en 60 m tanques i 8a en salt de llargada

21/22-03-09. El passat cap de setmana, 21 i 22 de març es va celebrar a Oviedo el campionat d'Espanya d'atletisme de la categoria cadet, de pista coberta. Del Club d'Atletisme Baleària Diànium va participar l'atleta Aina Fornés, en les proves de 60 m tanques i salt de llargada. Aina també tenia les marques mínimes per a participar en les proves de 300 m llisos, 600 m llisos i la combinada (tetratló), però l'atleta i la seua entrenadora Maribel Mira van considerar convenient que participara en aquestes dues proves.

L'atleta del Diànium va començar la seua participació el dissabte de vesprada en la prova de salt de llargada. Partia amb la 7a millor marca de les 14 participants, 5,12, però va començar amb dos salts nuls, que van posar els nervis a flor de pell. Al tercer salt s'ho jugava tot; va fer un bon salt, 4,87, que li va permetre entrar a la millora, per molt poc, en 8a posició. En els 3 salts següents va canviar la distància de la carrera, intentant arribar amb més velocitat i aconseguir millorar la marca, però no va poder aconseguir més que repetir un altre salt de 4,87. Aquest resultat és molt bo, perquè li va permetre aconseguir la condició de finalista en la seua primera participació en un campionat d'Espanya.

El mateix dissabte, va participar en les eliminatòries de la prova de 60 m tanques. En aquesta prova, Aina acudia al campionat amb la 6a millor marca de les 23 participants, 9,33. Aina va passar la seua eliminatòria sense cap dificultat; va quedar 2a amb un temps de 9,41.

El diumenge de matí, es van disputar les semifinals. Aina va entrar en la semifinal més dura, ja que de les 8 participants, 6 tenien acreditada una marca menor de 9,50, però va fer molt bona carrera, igualant la seua marca personal de 9,33, entrant en 3a posició, i assegurant-se la plaça de finalista també en 60 m tanques.

Al final del matí es va disputar la gran final, on Aina era l'única representant valenciana. Es preveia una final molt igualada, amb 6 de les 8 finalistes amb marques inferiors a 9.40, i tot feia pensar que els llocs s'haurien de decidir per molt poques centèsimes. I així va ser. Aina es va desequilibrar lleugerament a l'eixida d'una de les tanques i no va poder millorar la seua marca. Va entrar en 6a posició amb un temps de 9,38, a només 11 centèsimes de la medalla de bronze.

La federació valenciana va aconseguir la 3a posició en el rànquing de finalistes del campionat, amb 9 pòdiums i 28 finalistes, de les quals 2 van ser aconseguides per la nostra atleta, que amb això, va contribuir també a l'èxit de la delegació valenciana en el campionat.