21 de juny del 2014

Campionat d'Espanya veterà
Lili Riva subcampiona en 400 m tanques
Mayca Sala i Sebastián Moratalla, finalistes

22-06-2014. Molt bona actuació dels atletes del C.A. Baleària Diànium en el Campionat d'Espanya Veterà que es va celebrar a Huelva aquest cap de setmana.

Van participar Mayca Sala en 5000ml i 1500ml, Lili Riva en 400 m tanques i Sebastián Moratalla en disc, pes i javelina.

En general, va haver-hi una alta participació i un gran nivell dels atletes, es van batre diversos rècords d'Espanya i especialment és de destacar la participació d'atletes amb més de 85 anys; tot un exemple de superació, amor a l'esport i il·lusió per estar aquí un any més.

En els 400 m tanques, Lili Riva va fer una excel·lent actuació i va aconseguir el subcampionat i a més millorar el seu registre en 3 segons; la seua marca va ser d'1:10.17. Per la qual cosa, està més que satisfeta amb la seua actuació i el seu debut en el seu primer campionat d'Espanya: "Això em motiva molt per a seguir entrenant i descobrir el meu potencial en aquesta etapa nova com a veterana. A més, em va encantar l'ambient amigable i distès entre totes les competidores".

Dissabte, en els 5000ml, Mayca Sala va aconseguir ser finalista amb una 8a posició. El seu objectiu era baixar dels 20 minuts i així ho va fer amb un crono de 19:57.98 i reservant-se forces per a la prova de l'endemà diumenge. En els 1500 m llisos, les atletes van córrer molt pegades quasi la totalitat de la carrera, per la qual cosa va haver-hi colzades i diversos entropessons. Mayca va córrer molt bé aguantant en el grup i quan faltaven 500 m va fer un bon canvi de ritme que li va valdre per igualar la seua marca de 5:15.69 a pesar d'haver competit el dia anterior. Mayca es mostrava molt satisfeta pel resultat: "Vaig entrar en meta en 7a posició, també finalista, pel la qual cosa estic molt contenta i augura que puga baixar aquest temps corrent fresca". Per a Mayca, la temporada continua, perquè encara té a la vista algun control de 1500 i diverses milles.

D'altra banda, Sebastián Moratalla, va competir per partida doble en la jornada del dissabte. Al matí, en pes, el seu millor llançament va ser de 8.57 m, que li suposa la seua millor marca de la temporada i la 4a posició, a un pas del pòdium. De vesprada, en Disc va llançar 27'35m i encara que és la seua prova més fluixa va ser finalista amb la 8a posició. El diumenge, va arribar la seva prova forta, la javelina, Sebastian ja acusava el cansament del dia anterior i va llançar 36.40 m en el primer llançament. Va haver-hi un moment en el qual es va veure prop de la tercera plaça i va arriscar llançant amb tanta força que es va dislocar el muscle dret. No va tindre sort, però es va quedar amb una meritòria 4a posició.