6a Mitja Marató Ciutat de Dénia

Més de 700 atletes participen en la 6a Mitja Marató Ciutat de Dénia
Emilio Vizcaya i Maxine McKinnon vencedors absoluts
Juan Martínez 2n veterà A

05-04-09. (Las Provincias) Emilio Vizcaya i Maxine McKinnon van ser els triomfadors de la VI Mitja Marató de Dénia. Els dos atletes del C.A. Baleària Diànium van dominar la prova des del principi.

En aquesta prova van participar més de 700 atletes que van gaudir d'un matí molt agradable encara que en algunes zones del recorregut els atletes van tindre el vent de cara.

En la categoria masculina, el protagonista màxim va ser Emilio Vizcaya que va marcar un registre de 1:08.56, va traure més de 7 minuts al segon classificat, que va ser l'atleta del Runnerworld Alzira, Domingo Machi, que va marcar un registre de 1:15.23. La tercera plaça va ser per a un altre atleta de la comarca, del C.A. Ondara, Sergi Soler, que va entrar 10 segons després.

La quarta plaça la va ocupar l'atleta Veterà, del C.A. Baleària-Diànium, Juan Martínez, sent Mounar El Hourma, del Franc Beneyto Runner, qui va entrar en la cinquena plaça. Cal destacar la desena posició obtinguda per Alfonso Padilla, qui va demostrar el gran moment de forma que travessa, sent un home a tindre en compte en el pròxim Circuit a Peu de la Marina.

En la classificació femenina, la triomfadora va ser la veterana, Maxine McKinnon, del C.A. Baleària Diànium qui va marcar un registre de 1:21.58. La segona classificada va ser l'atleta del C.A. Safor Las Salinas, Gema Canet i la tercera plaça va ser per a Laura Alabau del FBR Dénia.

La majoria dels atletes que van participar en la prova van destacar la bellesa del recorregut, sobretot, per la zona del passeig marítim dels Rotes, encara que al mateix temps es van queixar del vent que va bufar en eixa zona del recorregut, i que els va fer patir.

El canvi del recorregut va ser valorat positivament pels atletes, ja que en aquesta ocasió es van veure més abrigallats pel públic que els va aplaudir quan passaven pels diferents carrers del traçat.

El vencedor de la prova Emilio Vizcaya va comentar a la seua arribada a la meta que se sentia feliç, "He guanyat en el meu poble i això és important. En l'eixida vam marcar tant Micó com jo un ritme alt però en el quilòmetre 10 em va dir que col·laboràrem, cosa que em va alertar que no anava bé, així que vaig pujar el ritme i el vaig deixar. Després em vaig assabentar que va tindre un problema físic i es va retirar. Finalment vaig tenir una carrera molt tranquil·la i vaig poder disfrutar dels aplaudiments de la gent".

L'organització de la prova va córrer a càrrec del C.A. Diànium que va cobrir perfectament tots els punts problemàtics de la carrera, a més de contar amb la inestimable col·laboració de la Policia Local de Dénia així com membres de Protecció Civil i de l'assistència de la Creu Roja.

El president del club denier Miguel Piera va assegurar sentir-se satisfet pel desenvolupament de la prova. Per això, va dir, "des d'ací vull donar les gràcies, a la Regidoria d'Esports de Dénia i, com no, a tots els col·laboradors que han fet possible que s'haja desenvolupat aquesta competició".

Segons Piera, "la prova està consolidada i ja s'ha pogut vore la quantitat d'atletes que han vingut a pesar que coincidien altra proves atlètiques a la Comunitat Valenciana".