5 d’abril del 2009

Aina Fornés quarta en l'Encontre Catalunya-València-Múrcia de proves combinades

04/05-04-09. Aquest cap de setmana passat es va celebrar en la localitat catalana de Barberà del Vallès, el II Encontre de Proves Combinades Múrcia-València-Catalunya per a les categories cadet i juvenil. El Club d'Atletisme Baleària Diànium estava representat per l'atleta Aina Fornés de la categoria cadet femení, acompanyada de la seua entrenadora Maribel Mira.

La competició va començar el dissabte de matí amb la prova de 100 m tanques, on Aina va fer la segona millor marca de les 9 participants de la categoria cadet femení, 3 seleccionades per cada una de les 3 federacions. Aina va fer un temps de 15.78 s. En la primera ocasió en què feia la prova, va aconseguir la mínima per a participar al campionat d'Espanya cadet el pròxim mes d'octubre.
Després va tindre lloc la prova de salt d'alçada, on Aina, una autèntica especialista, va saltar el llistó a 155 cm, millorant en 2 cm la seua marca personal, i superant en 6 cm a la segona classificada. Sumant els punts d'aquestes dues proves, Aina estava en primera posició provisional de la combinada amb més de 100 punts d'avantatge.
Però seguidament van passar al llançament de pes on Aina, amb un llançament de 6,23 m, molt lluny de la seua marca, va quedar en l'última posició i va perdre la primera posició de la classificació provisional, en favor d'una altra component de la selecció valenciana, de Castelló.

D'aquesta manera va acabar la primera jornada de la competició. A la vesprada tots els atletes de les 3 seleccions van tindre unes hores de convivència i descans i van aprofitar per a visitar la ciutat de Barcelona.

El diumenge de matí, es va reprendre la competició amb el salt de llargada. La nostra atleta va començar amb dificultats amb un salt fluix i un nul, però va saber aguantar la pressió i va fer un bon tercer salt, de 5,09 m, molt a prop de la seua millor marca, i va recuperar la primera posició de la classificació provisional.
Després van passar al llançament de javelina. Aina va fer un llançament prou pobre, de 16,33 m, en penúltima posició, molt per darrere de les seues competidores, i va baixar a la tercera posició de la classificació provisional, per darrere de dues atletes catalanes.
La competició va acabar amb la cursa de 100 m llisos. Aina va fer una bona marca, 13,75 s, però no va poder avançar les dues atletes catalanes, i encara va perdre una posició en favor de l'atleta de Castelló, una autèntica especialista de la velocitat.
Així va acabar la competició amb Aina en quarta posició, a molt pocs punts de les primeres. Per seleccions, Catalunya es va emportar el primer lloc, València va quedar segona i Múrcia tercera.