7 de juny de 2009

Aina Fornés subcampiona autonòmica cadet de proves combinades
Obté també la mínima per al campionat d'Espanya en salt d'alçada


06/07-06-09. El cap de setmana passat es va disputar a Gandia el campionat autonòmic cadet de proves combinades. Del Club d'Atletisme Baleària-Diànium participava l'atleta Aina Fornés en la categoria femenina. En aquesta categoria, la competició consta de 6 proves que es diputen en dues jornades. En la jornada del dissabte de vesprada es van disputar les proves de 100 m tanques, salt d'açada i llançament de pes; i el diumenge de matí, salt de llargada, llançament de javelina i 100 m llisos. Com és sabut, la classificació es fa sumant els punts que obté cada atleta en cada prova, d'acord amb unes taules de puntuació que marca la IAAF. Aina va obtindre molt bons resultats ja que va millorar les seues marques personals en totes les proves, llevat del salt de llargada.

La competició va començar molt bé per a la nostra atleta ja que va guanyar la prova de 100 m tanques amb un temps de 15.73, i es situava al cap de la classificació provisional. A continuació es va celebrar la prova de salt d'alçada i no ho podia fer millor, ja que va millorar també la seua marca personal, en saltar el llistó a 1,57 cm d'alçada, obtenint la mínima per a participar en el campionat d'Espanya cadet que tindrà lloc el proper mes d'octubre a Catalunya. Amb aquesta, Aina ja té la marca per a participar en quatre proves: 100 m tanques, 300 m tanques i els salts d'alçada i llargada. Seguidament es va disputar la prova de llançament de pes, que no és precisament la seua millor especialitat. Aina va millorar sensiblement la seua marca, amb un llançament de 7.37, el 7è millor de totes les participants; les seues perseguidores van retallar distàncies, però Aina va acabar la primera jornada en primera posició amb quasi 100 punts d'avantatge respecte a la segona classificada.

El diumenge va començar amb la prova de salt de llargada, on Aina no va tindre el seu dia i només va poder fer un salt de 4.70, 40 cm inferior a la seua marca; amb tot, va aconseguir la segona millor marca de les participants. Després va passar a disputar-se el llançament de javelina; Aina va millorar la seua marca, amb un llançament de 17.21, obtenint la 7a millor marca de les participants; en aquest moment, Aina va perdre el primer lloc de la classificació provisional, en favor d'una atleta del València Terra i Mar. Aina va guanyar amb autoritat l'última prova en disputar-se, els 100 m llisos, amb un temps de 13.36, però no va podrer arrapar els punts necessaris per a recuperar el primer lloc. Aina va acabar en segona posició (subcampiona autonòmica) amb 3233 punts, molt bon resultat, i més tenint en compte que Aina és cadet de primer any.