14 de juny del 2009

Aina Fornés bronze en 300 m tanques en el Campionat d'Espanya Cadet per Seleccions Autonòmiques
La selecció valenciana subcampiona.

13/14-06-09. El passat cap de setmana es va celebrar a Saragossa el Campionat d'Espanya d'Atletisme Cadet per Seleccions Autonòmiques, convocat per Consejo Superior de Deportes. En aquesta competició, participa, en cada prova, un representant de cada comunitat autònoma. Del Club d'Atletisme Baleària-Diànium participava Aina Fornés representant la comunitat Autònoma Valenciana en la prova de 300 m tanques i també en la prova de relleus 4x300.

El matí del dissabte, amb una temperatura rondant els 40 graus i un sol de justícia, Aina va participar en les semifinals dels 300 m tanques. No va poder millorar la seua marca, però amb un temps de 47.96 s es va classificar per a la final A amb el 5è millor temps de les participants, de manera que s'assegurava un lloc entre el 1r i el 8è.

L'endemà, un cel mig ennuvolat, que de vegades tapava el fort sol que queia, feia més suportable l'estada en la pista d'atletisme per als atletes i el públic assitent. A les 11 era la gran cita per a la nostra atleta. Aina va eixir molt més decidida que en la semifinal. La caiguda, en la primera tanca, de la gran favorita, l'atleta d'Astúries, va canviar el guió de la cursa. Aina va entrar en la recta en quarta posició, però a molt poca distància de la 2a i la 3a. En un final dels que ens té aconstumats, traient forces d'on no hi havia, va poder matindre el fort ritme que portava, va avançar la representant de Cantàbria i va entrar en meta en 3a posició, a només 8 centèssimes de l'atleta de Catalunya, i un segon per darrere de la guanyadora, d'Aragó. Aina va millorar la seua marca personal; va fer un temps de 46.24 s

Aina encara va participar en la prova de relleus 4x300. En aquesta prova es van fer 3 sèries amb els 17 equips i la classificació era directa per temps. Les nostres atletes corrien en la tercera sèrie, i ja es sabia que els equips d'Astúries (2:52.03) i Madrid (2:53.85) havien fet molt bon paper en la segona sèrie. La primera rellevista de l'equip valencià, Marta Casero de Sant Joan, va entregar el testimoni en 4a posició, darrere d'Andalusia, Castella i Lleó i Aragó; la segona rellevista, Neus Quiñonero, de Guadassuar, va mantindre la posció però va poder recuperar una mica de terreny; la tercera, Andrea Pérez, de Sueca, va poder avançar la representat de Castella i Lleó i li va donar el testimoni a Aina, l'última corredora, que en una cursa espectacular va poder, encara, avançar l'andalusa i entrar en meta en segona posició, per darrere d'Aragó, però amb un temps (2:56.96) que no els va donar opció a medalla. Es van haver de conformar amb la 5a plaça de la prova, per darrere d'Astúries, Madrid, Aragó i Cantàbria.

Al llarg del matí, per megafonia, anaven donat-se els resultats parcials per comunitats autònomes. Catalunya es veia impossible d'agafar, i en la lluita pel segon lloc estaven València i Andalusia, seguides molt de prop per Aragó. Finalment, el triomf per seleccions autonòmiques va ser per a Catalunya, amb 259 punts, la plata va anar a parar a València amb 239 punts i Aragó va aconseguir el bronze amb 226; Andalusia es va haver de conformar amb el quart lloc amb 218 punts. En xics, els representants valencians van aconseguir també una medalla, en aquest cas la de bronze, per darrere de Catalunya i Andalusia. Com és d'esperar, en l'autobús amb que va tornar l'expedició valenciana, el diumenge de vesprada hi havia molta alegria, ja que tots els seus atletes havien aconseguit, almenys, un medalla.

Aina estava molt contenta, perquè en la seua segona participació en un campionat d'Espanya, havia pogut aconseguir una medalla, després que al mes de març, en Oviedo, aconseguira dues places de finalista en salt de llargada i 60 m tanques. Sens dubte, Aina ens té reservades moltes més alegries en les properes cites importants, que tindran lloc després de l'estiu, com el critèrium autonòmic i el Campionat d'Espanya individual que es farà a Catalunya.