30 de juliol del 2020

Campus d'Atletisme 2020

06/30-07-2020 Durant el mes de juliol ha tingut lloc el 2n Campus d'Atletisme organitzat pel Club d'Atletisme Baleària Diànium en les instal·lacions del Camp de futbol El Rodat, amb la col·laboració de la Regidoria d'Esports de Dénia.

En el Campus han participat 30 xiquets. La majoria d'ells ja han format part de l'E.M.A Dénia - C.A. Baleària Diànium durant la temporada 2019-2020, però 8 d'ells s'han iniciat per primera vegada en l'atletisme durant aquestes jornades. 

El dia a dia del Campus ha sigut molt entretingut per als xiquets i xiquetes ja que s'han fet una gran varietat d'activitats, entre elles carreres amb tanques i aprenentatge de la tècnica del pas de la tanca, aprenentatge de la tècnica dels diferents llançament, treball de coordinació molt variat, la marxa atlètica, els salts d'alçada i perxa, llargada i triple salt, velocitat, circuits de resistència, carreres de relleus, etc, i d'aquesta manera, han pogut aprendre la tècnica bàsica de totes les especialitats de l'atletisme i viure des de molt a prop l'essència d'aquest esport tan complet i variat. 

Vertaderament, ha sigut un gran repte per als nostres entrenadors, Aina Fornés i Miquel Castillo, els quals han sabut adaptar d'una forma original la pràctica de les diferents especialitats de l'atletisme tot i no tindre les instal·lacions d'una pista d'atletisme durant aquestes setmanes.

A més, els xiquets i xiquetes del Campus han rebut diverses visites. Entre elles, la visita de dos dels monitors del C.A. Baleària Diànium, Emilio Monfort i César Bas, els quals han portat més varietat d'activitats al Campus. I sobretot, cal destacar la visita de l'actual Campió d'Espanya Absolut de Decatló, Pablo Trescolí, resultant en un matí molt enriquidor ja que els xiquets van tindre l'oportunitat de conversar i aprendre d'un dels millors atletes espanyols del moment. 

Així, tot i que el compliment de les mesures de seguretat establides per Conselleria degut a la crisi del COVID-19 dificulta un desenvolupament més proper entre els xiquets, la llibertat que han sentit els xiquets després d'haver passat tants mesos sense poder quasi eixir de les seues cases ni relacionar-se amb els companys, ha sigut immensa. En resum, ha sigut una molt bona experiència per a tots ells.