16 de maig del 2009

El CA Diànium copa el primer esglaó de la cursa de Teulada amb Emilio Vizcaya i Maxine MxKinnon
Rècord de participants en la prova reina amb més de 1.600 corredors


16-05-09. (Canfali marina Alta) La setena edició de la Cursa Popular de Teulada ha estat d'autèntic rècord i ha donat continuïtat al Circuit a Peu de la Marina Alta. La prova reina va reunir 1.609 corredors de totes les edats, ni més ni menys, i era tot un espectacle veure l'Avinguda de Santa Caterina plena de gom a gom. Un riu de gent va acudir a la cita per participar en un exigent circuit trenca cames d'onze quilòmetres, amb moltes pujades i baixades. A més a més, l'oratge va acompanyar de valent i tot l'esforç del Club d'At1etisme Corremundos i de la Regidoria d'Esports va tindre la seua recompensa.

El CA Diànium va ser el gran triomfador de la vesprada perquè va pujar a l'esglaó més alt de pòdium de la mà de dos dels seus atletes, Emilio Vizcaya, en xics, i Maxine Mckinnon, en xiques. Vizcaya no va deixar lloc a dubtes i en el primer pas per la línia de meta va evidenciar el seu domini des del primer metre. Una diferencia amb els rivals que augmentava quilòmetre a quilòmetre sense miraments. De fet, el denier va fer un temps de 37'l3" i va traure mes d'un minut i mig al segon classificat, Juan Ramón Pous (38'48"), del Prodesport Gandia, i més de dos al tercer, Juan Antonio Mas Leyda (39'24"), del CA Cametes Spat de Pedreguer.

En xiques tampoc hi hagué massa sorpresa i va vèncer la gran favorita. Maxine McKinnon demostra un estat de forma envejable i, malgrat ser una veterana B, domina les curses per davant de les atletes sèniors. Mckinnon va fer un registre de 43'48" i va entrar també molt destacada a meta. Per darrere van arribar Sandra Díaz (45'3l"), del CA Runnerworld Alzira, i Patricia López (46'07"), del CA Xeresa.

La Cursa Popular de Teulada va esdevindre una gran festa esportiva. Els més menuts, de benjamins fins a cadets, van ser els primers a córrer i van demostrar de valent que la pedrera atlètica de la comarca té un futur molt prometedor. La regidoria d'Esports, Merche Hernández, i el president del CA Cerremundos, Juan Bautista Banyuls, van lliurar els trofeus als tres primers classificats de cada categoria.