3 de maig del 2009

El Diànium en el Gran Premi Sub 17 Ciutat d'Alacant


03-05-09. Diumenge passat es va celebrar en la pista d'atletisme Tossal d'Alacant la IX edició del Gran Premio Sub 17 Ciudad de Alicante, una prova que amb les 9 edicions que porta, s'ha fet un lloc important dins del calendari nacional de la Real Federació Espanyola d'Atletisme. Es tracta d'una competició de la categoria juvenil, que limita la seua participació als atletes que hagen acreditat unes marques mínimes prefixades per l'organització. Es permet la participació d'atletes cadets en les proves que coincidisquen amb les juvenils, i en les mateixes condicions que ells.

Com ja és habitual, en aquesta edició es va aplegar un bon nombre d'atletes vinguts de tota la geografia valenciana, però també d'altres comunitats autònomes, especialment de Múrcia i Andalusia, però també hi havia atletes de Galícia, Madrid, etc.

Del Club d'Atletisme Baleària Diànium van participar Cristina Bertomeu en les proves de 400 m llisos i 400 m tanques, i Aina Fornés, que és cadet, però va poder participar, junt amb les atletes juvenils, en les proves de 100 m tanques i salt de llargada.


Cristina Bertomeu va aconseguir millorar la seua marca personal en les dues proves en què va participar, a pesar del fort vent que feia, que sens dubte va impedir que aconseguira unes marques millors; en 400 m llisos acabar en 5a posició, amb un temps de 1:04.84 i en 400 m tanques va arribar en 6a posició, amb una marca de 1:16.00


Aina Fornés va fer molt bon paper en 100 m tanques, on va acabar en 4a posició amb un temps de 16.16 s, molt perjudicada pel fort vent en contra, de 2.2 m/s, que hi havia en la seua sèrie. En salt de llargada va aconseguir un millor salt de 5.03 m, molt a prop de la seua millor marca i va acabar en 5a posició.