7 de febrer del 2010

Aina Fornés, campiona d'Espanya de proves combinades (tetratló)

07-02-2010. El passat cap de setmana es va disputar a Oviedo el campionat d'Espanya d'atletisme cadet. Del Club d'Atletisme Baleària Diànium va participar Aina Fornés, en les proves combinades (tetratló), que en la categoria cadet femení, està format per les proves de 60 m tanques, llançament de pes, salt de llargada i 60 m llisos. Aina venia de patir un esquinç al turmell el dilluns anterior, que va condicionar la seua preparació en l'última setmana abans de la competició, i encara que l'evolució de la lesió era positiva i amb un embenatge funcional no tenia moltes molèsties, la seua participació en la competició no estava del tot assegurada. Afortunadament, al final es van complir els millors pronòstics i Aina va poder participar i proclamar-se campiona d'Espanya de l'especialitat.

La competició va començar amb la prova de 60 m tanques, on Aina és una autèntica especialista i va complir els pronòstics. Va fer una marca de 9.01, a només 5 centèsimes de la seua millor marca i va començar la competició amb 84 punts d'avantatge respecte a la segona classificada. És de destacar que aquesta marca li hauria donat la medalla de plata en la prova individual de 60 m tanques.

Seguidament es va fer la prova de llançament de pes, la més fluixa per a la nostra atleta, que va obtindre un bon resultat, per a les seues possibilitats en la prova; va fer un llançament de 7.27 m, a 10 cm de la seua millor marca però els 10.02 i 9.17 de les seues principals contrincants la van portar a la 3a posició provisional, amb 39 punts de desavantatge respecte a la primera.

La tercera prova va ser el salt de llargada. Aina va fer el millor salt de totes les participants, amb 4.98 m, a 14 cm de la seua marca i va poder recuperar els punts perduts en el llançament de pes; va recuperar la segona posició i, amb 1814 punts, es va quedar a 1 sol punt de la primera classificada provisional.

La prova de 60 m llisos havia de ser la decisiva. Amb un sol punt de diferència entre Aina i una atleta navarresa, la casualitat va voler que les dues atletes arribaren a la competició exactament amb la mateixa marca personal en aquesta prova; les dues tenien 8.32 s. Era l'única competició que quedava del campionat i tot el públic estava pendent de l'única cursa que quedava. El jutge va disparar la pistola i les dues atletes anaven corrent l'una al costat de l'altra; no es podia saber quina era la que anava davant, fins que als últims 5 metres, Aina va traure les últimes forces per a guanyar la cursa amb uns pocs centímetres de distància; només 9 centèsimes van distanciar les dues participants i li van donar la medalla d'or; Aina va millorar la seua marca personal, amb un temps de 8.17, front als 8.26 de la navarresa, que tot i millorar la seua marca personal en la prova, no va poder endur-se la victòria. Aina va fer un total de 2611 punts que és la millor marca espanyola de la temporada.

Tot això va ser una alegria immensa per a Aina i la seua entrenadora Maribel Mira, que d'una manera totalment desinteressada l'ha estat preparant durant mesos, aconseguint el màxim rendiment de l'atleta en els moments precisos de la temporada.

Per al proper cap de setmana, Aina havia estat convocada per la federació valenciana per a participar en la prova de cadets del Míting Internacional de València que tindrà lloc en el Palau Lluís Puig, però la nostra atleta no hi participarà, per a tindre el descans necessari per a curar-se completament de la lesió i poder afrontar la temporada d'aire lliure amb les màximes garanties per a tornar a donar-nos les alegries esportives a que ja ens té acostumats.