27 de maig del 2012

Aina Fornés campiona d'Espanya Escolar de 400 m tanques juvenil
Millora també el rècord autonòmic en la mateixa prova
Subcampiona en relleus 4x400 i també per seleccions

26/27-05-2012. Aquest cap de setmana ha tingut lloc a Saragossa el Campionat d'Espanya Escolar Juvenil per seleccions autonòmiques, organitzat pel Consejo Superior de Deportes.

El C.A. Baleària Diànium va estar representat per l'atleta Aina Fornés, que acompanyada per la seua entrenadora Maribel Mira, va participar en la prova de 400 m tanques i en el relleu 4x400.

Dissabte de matí va tindre lloc la final de 400 m tanques. Feia calor, però encara no havia començat el tradicional vent de la pista de Saragossa. Aina va forçar un ritme molt fort des del començament. A la recta final van arribar en primer lloc, molt igualades Aina i la representant d'Aragó, però a l'última tanca, Aina va augmentar el ritme i va guanyar la cursa amb 60 centèsimes d'avantatge sobre la seua contrincant i va donar els primers 18 punts a la selecció valenciana. Aina va fer un temps de 1:02.87, millorant en un segon el rècord autonòmic juvenil que ja tenia Aina des de la temporada passada.

L'endemà, al migdia, l'última prova del campionat era el relleu 4x400. Aina va fer la primera posta del relleu. Va acabar la seua volta a la pista en primera posició, amb un lleuger avantatge sobre la segona classificada, la representat de Catalunya. Les següents representants valencianes i catalanes van anar augmentant la diferència respecte a la resta de participants; al final les valencianes van arribar en segon lloc a només 19 centèsimes de segon de les catalanes, obtenint la medalla de plata.

Per seleccions, el conjunt valencià femení va acabar també en segona posició, per darrere de la selecció catalana i per davant de la selecció de Madrid.