19 de maig del 2024

Campionat d'Espanya de clubs absolut Lliga Segona divisió a Dénia
Gran èxit dels dos equips i organitzatiu
Eddy Martínez mínima al salt d'alçada per al Campionat d'Espanya Sub16.

19-05-2024 Diumenge passat es va celebrar a la pista d'atletisme del Poliesportiu Municipal de Dénia un doble encontre de la final B del Campionat d'Espanya de clubs absolut Lliga de Segona Divisió, organitzat pel C.A. Baleària Diànium amb la col·laboració de l'Ajuntament de Dénia i gràcies a un gran nombre de voluntaris del club. Aquesta ha sigut la segona vegada que Dénia acull un encontre de lliga nacional en categoria femenina i la primera vegada en categoria masculina. A Dénia es van desplaçar equips de Canàries, Cádiz, Málaga, Murcia, Mallorca, Torrent, Moncada i Silla.

L'organització d'aquest campionat implica que tots els equips classificats competeixen entre ells, independentment de l'encontre on participen. En categoria masculina, l'equip de Dénia ha finalitzat en la posició 20a de 37 equips participants i en categoria femenina en la posició 33a de 50 equips participants, resultats molt meritoris per comptar amb atletes molt joves i, a més, tots ells formats a Dénia.

Aquest format fa que tots els atletes hagen de donar el seu màxim rendiment en cada prova per sumar el major nombre de punts possibles (a millor marca, major quantitat de punts), açò fa que el format siga molt atractiu. Els atletes locals van aconseguir excel·lents resultats, amb moltes marques personals.

Entre els atletes de Dénia destaquem els primers llocs aconseguits per Iván Gómez en triple salt i pel relleu de 4x400 masculí. A més, Eddy Martínez va aconseguir la marca mínima per a participar al Campionat d'Espanya Sub16 en la prova de salt d'alçada, amb un gran bot d'1,80m.

Així mateix, la competició va ser un gran èxit organitzatiu, sobretot tenint en compte l'exigent horari i la gran quantitat de proves que la formaven. El C.A. Baleària Diànium va comptar amb l'ajuda de 25 voluntaris i els atletes del club que van realitzar una gran tasca i van permetre que la competició funcionara a la perfecció.