29 de març del 2008

Mohamed Saïd DayDay campió autonòmic absolut de 10000 m llisos.
Organitzat pel C.A. Diànium i la Regidoria d'Esports de l'Ajuntament de Dénia.


29-03-08. Per segon any consecutiu, el Club d'Atletisme Diànium i la Regidoria d'Esports de l'Ajuntament de Dénia van organitzar el Campionat Autonòmic Absolut de 10000 m llisos, en la pista del Poliesportiu Municipal de Dénia.

L'esdeveniment va tindre lloc en la vesprada del dissabte 29, davant d'un nombrós públic d'aficionats a l'atletisme de Dénia i la comarca de la Marina Alta que es van aplegar a les grades del Poliesportiu de Dénia per a vore els millors atletes de fons del País Valencià i alguns altres vinguts de Múrcia i Castella-La Manxa.

El plat fort de la nit va ser la cursa de 10.000 m llisos masculina, on es decidia el campió autonòmic absolut. En aquesta cursa, per part del C.A. Diànium va participar l'atleta de Gata Saïd Dayday, que ja havia guanyat el campionat absolut en l'any 2007 en aquesta mateixa pista i venia amb ganes de revalidar el títol autonòmic. De bon començament, Dayday va prendre el cap de la cursa juntament amb Miguel Pámpanas del club U.D.A. Talavera de la Reina, que participava fora de concurs. A poc a poc, els dos corredors destacats van anar guanyant terreny respecte a la resta de corredors. Conforme van anar passant els quilòmetres, es veia més clar que a Saïd no se li podia escapar el campionat autonòmic, però l'atleta del Diànium no renunciava a guanyar la cursa, però a un quilòmetre de la meta, el de Talavera va fer un canvi de ritme fortíssim, que Saïd no va poder respondre, i va arribar a meta en segon lloc a 17 segons del primer, però el primer dels atletes valencians amb la qual cosa va poder conservar el títol de campió autonòmic absolut de 10.000 m llisos. Dayday va fer un temps de 31:46,37.

En la cursa femenina, la guanyadora va ser Yesica Mas, del C.A. Silla. En aquesta cursa no va haver cap representant del Diànium. La coincidència amb la Mitja Marató de Dénia, que es va fer l'endemà, organitzada també pel C.A. Diànium i l'Ajuntament de Dénia, va impedir que l'atleta del Diànium Maxine McKinnon, que l'any passat en aquest mateix escenari va aconseguir també el títol de Campiona Autonòmica Absoluta, poguera participar en aquesta ocasió.

Abans d'aquestes dues curses de 10000, es van fer proves de 3000 i 5000 m llisos, que malgrat que no donaven títol, van ajuntar grans especialistes del fons i mig fons. Del Diànium van prendre part Paula Moreno, en 3000 cadet femení, que va tindre alguns problemes i va haver d'abandonar, Manel Mas, 14è en 3000 cadet masculí, que va fer un temps de 11:44,40, i Berta Rivera, primera en 5000 sènior femení, amb un temps de 15:52,96