12 de setembre del 2009

Miquel Piera i Manel Mas, en el campionat d'Espanya cadet per equips. Classificats per a la final, amb el C.A. Sant Joan

12-09-09. Fruit de la col·laboració del Club d'Atletisme Baleària Diànium amb el Club d'Atletisme Sant Joan, dos atletes del club, Miquel Piera i Manel Mas, van participar el dissabte passat de vesprada en la fase prèvia, en Múrcia, junt amb altres equips cadets valencians, murcians i andalusos. El mateix dia, a la mateixa hora, es jugaven el pas a la final, també uns altres equips cadets en altres ciutats espanyoles (Barcelona, Madrid, Ourense i Tolosa). En total eren 13 equips de xics, que es disputaven 7 llocs per a la final, que tindrà lloc el pròxim dissabte 3 d'octubre, en un lloc que encara està per determinar, per part de la Federació Espanyola.

La competició es veia molt igualada, i el desconeixement dels resultats que anaven donant-se en les altres ciutats, afegia més intriga a la situació. Però, al final de la nit, quan es van saber els resultats definitius, l'alegria es va apoderar dels nostres atletes i dels seus companys de Sant Joan, i altres clubs de la província d'Alacant, que han unit els seus esforços per tal de fer possible aquesta gran oportunitat.

Els nostres dos atletes van fer molt bona participació en les seues proves, aportant al C.A. Sant Joan molt bons punts per a la classificació final. Manel Mas va participar en llançament de martell. Dos primers llançaments nuls van posar les coses difícils i el van fer canviar la tècnica de llançament per tal d'assegurar un llançament vàlid; i així va ser, el tercer llançament li va donar una marca de 31,00 m. Aquest resultat li va donar la tranquil·litat necessària per a poder millorar notablement la marca en l'últim, amb 36,18 m.

Després va prendre part Miquel Piera, en la prova de 3000 m llisos. El representant del club de Motril va prendre la iniciativa, i Miquel el seguia de prop, però en la tercera volta, va sentir unes molèsties en el bessó que el van obligar a baixar el ritme, i perdre algunes posicions, però finalment encara va poder acabar la cursa, en segona posició, amb un temps de 10:17,73.

En el total de les competicions celebrades en les diferents ciutats, el C.A. Sant Joan va acabar en 5a posició, amb 9762 punts, per darrere del Sevilla Abierta (10262 punts), l'Agrupació Atlètica de Catalunya (10161 punts), Cueva de Nerja (9955 punts) i C.A Murcia (9819 punts), que els dóna l'accés directe a la gran final que tindrà lloc el pròxim dia 3 d'octubre.