10 d’abril del 2011

Campionat autonòmic juvenil de proves combinades: Aina Fornés campiona i Raúl Bertomeu tercer

09/10-04-2011. Aquest cap de setmana ha tingut lloc a Castelló el campionat autonòmic de proves combinades, en unes dates una mica atípiques, ja que no és habitual que una de les primeres proves de la temporada d'aire lliure siga un campionat autonòmic.

Del Club d'Atletisme Baleària Diànium van participar Aina Fornés i Raúl Bertomeu, amb uns resultats excel·lents, ja que Aina va acabar en primera posició juvenil femení, campiona autonòmica, i Raúl tercer juvenil masculí.

Aina va fer bones marques en el seu primer heptatló, destacant els 14,78 s dels 100 m tanques amb què encetava la competició. En salt d'alçada va fer 1,58 m, en llançament de pes, 5,84 m, en 200 m llisos 26.69 s, en salt de llargada 5.10 m, en llançament de javelina 23.71 m i en 800 m llisos 2:24.46. Totes aquestes marques li van donar 4291 punts, amb què va aconseguir el campionat autonòmic juvenil amb 250 punts d'avantatge sobre la segona classificada.

Amb aquestes marques, Aina va aconseguir les mínimes en les proves de 100 m tanques, salt d'alçada i 200 m llisos, per al campionat d'Espanya juvenil que tindrà lloc a Granollers el proper mes de juny. En l'heptatló, no hi ha marques mínimes, sinó que accedeixen al campioant les 14 millors maques del rànquing i és ben segur que els 4291 punts aconseguits li donaran accés també a participar en aquesta prova.

Raúl, que s'estrenava en l'octatló, va sorprendre amb molt bones marques, ja que moltes de les proves era la primera vegada que les feia. En 100 m llisos 11.86 s, en salt de llargada 5.91m, en llançament de pes 9.50 m, en 400 m llisos 55.37 s, en 110 m tanques 16.93 s, en salt d'alçada 1.63 m, en llançament de javelina 24.42 m i en 1000 m llisos 3:12. Totes aquestes marques li van donar una puntuació total de 4005 punts que li van donar la medalla de bronze autonòmica de l'especialitat, a molt pocs punts dels dos primers.

Els dos atletes del Club d'Atletisme Baleària Diànium, acompanyats per la seua entrenadora Maribel Mira van acabar les dues jornades de competició molt cansats, com és d'esperar, però molt satisfets pels seus resultats i amb molta esperança de fer molt bon paper en aquesta temporada d'aire lliure que ara comença.