17 d’abril del 2011

Comunicat del Club d'Atletisme Baleària Diànium sobre els problemes ocorreguts en el transcurs de la Mitja Marató de Dénia


El Club d'Atletisme Baleària Diànium lamenta profundament els greus perjudicis que van patir els atletes per la coincidència, a última hora, d'una caminata de 500 persones pel passeig de les Rotes.

Nosaltres ens vam enterar en el transcurs de l'última setmana, per boca del responsable de la Policia Local, de l'existència d'eixa caminata, sense temps material per a poder canviar la data o el recorregut de la Mitja Marató.

És del tot incomprensible que per part de l'Ajuntament de Dénia s'autoritze una concentració de centenars de persones en el mateix lloc i a la mateixa hora que s'ha autoritzat 3 mesos abans una prova atlètica de mitja marató, amb tots els permisos de Ports i Costes.

Però és molt més incomprensible que el policia motoritzat que encapçala la carrera no entrara en el passeig de les Rotes, cosa que vam saber per part de la Policia Municipal quan ja havia començat la cursa i els corredors ja es trobaven dins del passeig. En les 7 edicions anteriors de la Mitja marató de Dénia, sempre havia anat una moto de la Policia obrint el pas del corredors pel passeig de les Rotes, i aquesta vegada, que tots sabien que hi havia una concentració d'una multitud de persones parades, en un camí d'a penes 3 metres d'ample, els corredors es van haver d'obrir pas entre la multitud sense cap ajuda externa.

Per al Club d'Atletisme Baleària Diànium, la Mitja marató de Dénia representa l'esforç organitzatiu més gran de tot l'any, mesos i mesos de preparació de tots els detalls, de buscar empreses col·laboradores en aquests temps tan difícils, tot perquè 700 corredors puguen disfrutar del nostre poble i acaben la cursa amb ganes de repetir el pròxim any.

D'aquests corredors, n'hi ha molts de Dénia i de la comarca de la Marina Alta, però n'hi ha molts altres vinguts de fora, inclús de fora de la nostra comunitat, que amb l'excusa de la Mitja marató de Dénia, vénen a passar uns dies al nostre poble. Tots ells han acabat enguany amb la idea que a Dénia hi ha una desorganització total. No sabem quants d'ells es decidiran a vindre l'any que ve.

El Club d'Atletisme Baleària Diànium demana disculpes a tots els corredors pels problemes que van tindre al llarg de la cursa, encara que no són atribuïbles al nostre club.