21 de maig del 2023

Minijocs Olímpics de la Marina Alta
33 pòdiums per als atletes de l'E.M.A. de Dénia - C.A. Baleària Diànium

19, 20 i 21-05-023. Després de 4 anys, el cap de setmana passat es van celebrar els XIV Minijocs Olímpics de la Marina Alta a Pego, on van participar 47 atletes de l'E.M.A de Dénia - C.A. Baleària Diànium, 36 d'ells formant part de l'equip de Dénia i els altres 11 en altres pobles de la comarca (Ondara, els Poblets, Xàbia, el Verger i Teulada).

Els actes van començar el dia 10 de maig amb l'arribada de la torxa olímpica a Dénia, on els xiquets de l'E.M.A. de Dénia i de les altres Escoles Municipals de Dénia van acompanyar a la torxa en el seu recorregut per la nostra ciutat. Marina Bermejo va ser la portadora de la torxa i representant de l'Escola Municipal d'Atletisme.

La inauguració va tindre lloc divendres passat a la pista d'atletisme de Pego, on els atletes de l'E.M.A. de Dénia - C.A. Baleària Diànium van participar en la desfilada i van presenciar un espectacle molt emocionant.

Dissabte de matí van tindre lloc les eliminatòries de 80 i 150 m llisos, les semifinals del relleu 4x80 i totes les finals directes de concursos (alçada, llargada, pes i pilota) i 500 m llisos.

Diumenge de matí, vam tindre les semifinals de 80 i 150, les finals de 80, 150, relleus i el cross de 1200m.

És de destacar el rècord aconseguit per Joan Buigues García en els 500m llisos, atleta de l'E.M.A. de Dénia - C.A. Baleària Diànium que competia per l'equip de Teulada. Joan va obtindre un registre d'1:19:38, superant els 1:21:00 de l'atleta denier Antoni Perles en l'edició dels Minijocs Olímpics del 2015.

També cal destacar els 33 pòdiums aconseguits pels xiquets de l'E.M.A. de Dénia - C.A. Baleària Diànium:
- En els 80m llisos primeres posicions per a Maria Cuello i Jordi Alexis Velásquez i tercera posició per a Natàlia Seguí.
- En els 150m llisos primera posició per a Maria Devesa, segona per a Amaia García de la Reina i terceres posicions per a Noa Velasco i Jordi Alexis Velásquez.
- En els 500m llisos primeres posicions per a Maria Devesa i Joan Buigues, segones per a Evangelina Ippolitova i Savelii Bogatov i tercera per a Ricard Pérez.
- En el llançament de pes, primera posició per a Lucía García, segona Candela Muñoz i tercera Mia Moreno.
- En llançament de pilota primera posició per a Yaiza Benítez, segona Amaia García de la Reina i tercera Claudia Cenitagoya.
- En salt d'alçada primeres posicions per a Evangelina Ippolitova, Jordi Alexis Velázquez i Andreu Riera, segona Marina Bermejo i terceres per a Maria Cuello i Iván Tornero.
- En salt de llargada primeres posicions per a Yaiza Benítez i Andreu Riera, segones per a Candela Muñoz i Savelii Bogatov i tercera per a Neus Ivars.
- En el cross primera posició per a Joan Buigues i segona per a Ricard Pérez.
- En els relleus 4x80 femení, primera posició per a l'equip 1 de Dénia i 3a posició per a l'equip 2 de Dénia.