25 de març del 2007

Aina Fornés amb la selecció d'Alacant a Benicarló

25-03-07. La jove atleta Aina Fornés del C.A: Diànium ha participat aquest cap de setmana en el VII Torneig Interclubs d'Atletisme de Promoció que ha tingut lloc a la localitat castellonenca de Benicarló. L'expedició de la selecció que ha elaborat la Delegació d'Alacant de la Federació d'Atletisme estava formada per 38 atletes de les categories benjamí, aleví, infantil, cadet i juvenil.

Juntament amb la selecció d'Alacant, participaven la selecció andorrana, el C.A. Medialist de Lleida, l'Agrupació Atlètica de Catalunya, la selecció de Castelló, el Club Esportiu Vinaròs, l'Escola d'Atletisme de Benicarló, el C.A. Baix Maestrat també de Benicarló, el C.A. Els Sitges de Burjassot i el C.A. Guadassuar.

Hi havia vuit proves per a cada categoria, quatre masculines i quatre femenines, que consistien en dues curses (una de velocitat i una de mig fons) i dos concursos (un salt i un llançament, diferents per a cada categoria). Cada club o selecció participava amb un o dos atletes per prova i en cas de ser-ne dos, només puntuava el primer.

Aina, seleccionada per a competir en 1.000 m.l. femení, formava part de l'equip infantil, format per vuit atletes de diferents clubs de Torrevella, Oriola, Alacant, Sant Vicent del Raspeig i el Diànium de Dénia, que van competir en les especialitats de salt de llargada, 80 m.l., llançament de pes (només masculí), llançament de javelina (només femení) i 1.000 m.l.

Aina va fer una cursa excepcional, a pesar que va tindre una mala eixida, motivada per la gran quantitat de participants, que li va impedir col·locar-se en un bon lloc i als 100 m es trobava en la 8a posició. Això la va obligar a anar remuntant posicions i cap a la meitat de la cursa, va poder agarrar al grup del cap; però Aina s'havia proposat millorar la seua marca i va fer un canvi de ritme molt fort, que va trencar la cursa, i només una atleta de Guadassuar la va poder seguir. Aina va seguir estirant de la cursa fins que ja en la recta de meta, va pagar l'esforç i la de Guadassuar la va avançar i va guanyar la cursa. Però Aina va aconseguir fer una molt bona marca de 3:15, millorant en 7 segons la seua millor marca personal en 1000 m.l. Cal destacar que el rècord del torneig en les sis edicions anteriors estava en 3:19,9

El segon lloc aconseguit per Aina i el bon resultat dels altres components de l'equip infantil alacantí van fer que la selecció d'Alacant s'alçara amb el triomf per equips en aquesta categoria. Els altres representants dels clubs alacantins de les altres categories també van fer bons resultats i, tot i que no van poder guanyar la competició en cap altra categoria, sí que ho van fer en el global de les cinc categories, el premi principal del torneig.