C.A. Diànium: Èxit en el I Critèrium de fons Ciutat de Dénia
Saïd Dayday i Maxine McKinnon campions autonòmics de 10.000 m.l.
Emilio Vizcaya venç amb autoritat la prova de 5.000 m.l.

Resultats

17-03-07. El dissabte passat, 17 de març, de vesprada es va disputar en la pista d'atletisme del Poliesportiu Municipal de Dénia el I Critèrium Nacional de Fons Ciutat de Dénia, campionat autonòmic de 10.000 m.l. absolut.

La prova no va defraudar i com s'esperava, va haver molt bona participació d'atletes de primera línia vinguts de totes les terres valencianes i d'altres comunitats autònomes.

La vesprada va començar amb les proves de 3.000 m.l. per a cadets i juvenils. En xiques, la guanyadora va ser Cintia Blanco, del C.A. Albal i en xics, Ivan de Mora, del C.A. Playas de Castellón.

A continuació es van disputar les curses de 3.000 m.l. absolutes. Ací ja hi va haver participació d'atletes del C.A. Diànium i de la comarca. En dones, va participar Jenna Galiana, que enguany milita en el C.A. Benidorm i en hòmens, del C.A. Diànium van participar Perfecto Puig, que va arribar 4t amb 9:20, Antonio Masanet, que va fer 9:28 i José Miguel Carpi, que va fer 11:51. També va participar l'atleta de Dénia Franc Beneyto. Els guanyadors van ser Sara Cardona, del C.A. Pitius d'Eivissa i Juan Antonio Fernández, del C.A. Benidorm.

El nivell anava pujant amb les proves de 5.000 m.l. En dones va guanyar l'atleta deniera Maica Sala, que enguany milita en el C.A. Benidorm. I en homes es va vore una cursa espectacular en què un grup de quatre atletes format per Fèlix Pont del C.A. Fent Camí Mislata, Francisco Ballester, del C.A. Dolores, Daniel Mateo, del C.A. Abel Antón i el nostre atleta Emilio Vizcaya van prendre de seguida el cap de la cursa; segons anaven avançant les 12 voltes i mitja a la pista de què constava la cursa, aquest grup anava prenent avantatge sobre els altres corredors i van fer la cursa pel seu compte. En les últimes voltes, Emilio va canviar el ritme, es va desfer dels seus acompanyants i va entrar en meta enmig dels aplaudiments del públic que es va reunir en la grada del Poliesporiu Municipal. Emilio va fer els 5.000 m en 14:37, a un ritme de 2:56 el km.

La primera de les curses de 10.000 m.l., la de dones, va ser un passeig triomfal per a la nostra atleta Maxine McKinnon, que de primeres va imposar un ritme que no va poder seguir cap de les seues competidores. Maxine va fer les 25 voltes a la pista de què constava la prova totalment en solitari, cosa que naturalment li va impedir fer més bona marca; amb tot, els 38:30 que va invertir en fer els 10 km, 3:51 el km, són un temps molt bo. Amb aquesta cursa, Maxine va obtindre també el títol de campiona autonòmica de 10.000 m.l.

Però els èxits del Club d'Atletisme Diànium Baleària-Pavasal-Iscomar-Travermed no acabaven, ni molt menys. El plat fort de la nit, el Campionat Autonòmic de 10.000 ml masculí anava a recaure també en un dels nostres atletes, Saïd Dayday, que s'havia passat l'última setmana treballant intensament en l'organització d'aquest important event esportiu. De bon començament, t'atleta del C.A . Pitius d'Eivissa Mohamed Tissei va imposar un ritme frenètic que va trencar completament el grup. Anava passant el temps i l'únic corredor que li va plantar cara va ser Francisco Díaz, del C.A. Vegaval Plata de Valdepeñas, que a la fi es va alçar amb la victòria de la cursa amb un temps de 30:32. Però Saïd anava a pel campionat autonòmic i va aguantar tota la cursa en un segon grup que al final després que anaren despenjant-se corredors, va quedar reduït a tres atletes: Miguel Vázquez, del Runners World, Samuel Rodríguez, del C.A. Càrnicas Serrano, de Paterna i el mateix Saïd Dayday. A una volta del final, un error de Miguel Vázquez, que es pensava que ja havia acabat la cursa el va deixar sense opcions i Dayday en una última volta espectacular, a un ritme fortíssim, es va desfer de Samuel Rodríguez i va entrar en meta enmig dels aplaudiments entusiastes del públic local. Dayday va fer 31:50, a un ritme de 3.11 el km. Molt bona marca i molt bon resultat, campió autonòmic, per al corredor de Gata.

Hi havia també uns premis especials a la millor marca segons les taules de la Federació Internacional, que van recaure, en dones, en la guanyadora del 3000 Sara Cardona i en hòmens en el guanyador de la cursa de 10.000 Francisco Díaz.