13 d’abril del 2008

Aina Fornés amb la selecció escolar d'Alacant, en Benicarló

13-04-08. Com l'any passat, una Selecció d'Atletisme Escolar de la província d'Alacant va participar en el VIII Torneig Interclubs d'Atletisme de Promoció, que va tindre lloc a Benicarló, diumenge, 13 d'abril. En aquesta prova participen atletes de les categories benjamí, aleví, infantil, cadet i juvenil. Juntament amb la Selecció d'Alacant, van prendre part en el torneig la Selecció d'Andorra, la Selecció de Castelló, el C.A. Els Sitges de Burjassot, el C.A. Guadassuar, el C.A. Medilast Sport Lleida, el Club Esportiu Vinaròs i el club amfitrió, el C.A. Grupo Poblet Baix Maestrat de Benicarló.

Tot i que del Club d'Atletisme Diànium en un principi havien estat seleccionats alguns atletes més, per diversos motius només la infantil Aina Fornés es va desplaçar a Benicarló juntament amb molts altres xiquets i xiquetes d'altres clubs de la província d'Alacant. Aina va participar en la prova de 1000 m llisos i en la prova de relleus. Al llarg de tot el matí, un fort vent de llevant, humit i molt fred, va molestar a tots els atletes i va condicionar el transcurs de les proves; cal tindre en compte que la pista d'atletisme de Benicarló està a molt pocs metres de la mar.

En la prova de 1000 m la representant del C.A. Guadassuar va imposar des de bon començament un ritme fortíssim que només Aina va poder seguir. Conforme anaven avançant els metres anaven posant una enorme distància amb la resta de participants. Al final de la cursa van fer un esprint, però Aina no va poder superar-la. Amb tot, Aina va fer molt bon temps, 3:13.26, a 3 segons de la primera; la tercera i la resta de participants van arribar 17 segons més tard.

Aina va participar també en la cursa de relleus femenina. En aquest torneig es fan unes curse de relleus molt originals i divertides; es tracta d'una cursa de 5x200 m llisos, en què prenen part, per aquest ordre, un atleta de cada categoria (benjamí, aleví, infantil, cadet i juvenil). Aina va ser l'atleta escollida pel cos tècnic de la selecció d'Alacant en la categoria infantil. La cursa va ser d'un clar domini de la selecció d'Alacant; ja la primera atleta, una benjamí d'Oriola, va posar una bona distància entre ella i les altres participants, que anava augmentant cada vegada que es passaven el testimoni entre una categoria i l'altra, fins a aconseguir més de 10 segons a la línia de meta. La selecció d'Alacant va fer el recorregut en 2:30.71, establint un nou rècord del campionat, millorant en 3 segons l'anterior marca.

Amb els seus resultats, Aina va contribuir a que la selecció d'Alacant fóra la guanyadora en la categoria infantil i també en el còmput general de la jornada. El domini de la selecció d'Alacant va ser absolut ja que a molts triomfs individuals, hem de sumar la victòria en totes les categories, excepte la d'aleví, que es va escapar per molt pocs punts.