12 d’abril del 2008

Reyes Estévez, guanyador de la Reunió Nacional de Fons Ciutat de Dénia

12-04-08. En la Reunió Nacional de Fons que es va realitzar dissabte passat en Dénia es van donar cita alguns dels noms més rellevants de l'atletisme, no només nacional sinó també de referència mundial. Ens referim a Reyes Estévez, Antonio Jiménez Pentinel (El Penti), Iván Hierro, Jesús de la Fuente (Suso) i l'atleta marroquí establit a Espanya des de fa molts anys Hicham Chatt.

En la categoria femenina van acudir referents com Marta Fernández de Castro, l'atleta valenciana més llorejada dels últims anys, així com les joves promeses de l'atletisme femení espanyol com Raquel Gómez o Beatriz Morillo.

Dels atletes més joves, recent arribats del mundial de Cross Júnior, destacar a Juan Antonio Pousa Firvida,Omar Hervás, Jaime Villa i Mohammed Lebhar.

Al principi van eixir al capdavant Hicham Chatt i Iván Hierro amb la idea d'intentar realitzar la distància de deu mil metres en un temps de 28'15", però el vent no va ajudar als atletes que van vore com l'aire que bufava en la recta de contrameta els frenava. Després de passar els tres mil metres en un temps de 8'40", l'objectiu d'arribar a la marca desitjada es va esfumar i va passar a ser l'arribar a meta amb la millor marca que l'aire permetia. Amb una carrera valenta des del principi, Iván Hierro va estar sempre al capdavant, donant relleu durant l'equador de la carrera a Manuel Hurtado. Igualment, Reyes Estévez mai no va perdre el primer grup donant espectacle a la prova, perquè es sabia que arribar a l'última volta amb Reyes Estévez era arriscar-se massa. No obstant això, Reyes va fer una demostració de la bona forma en què es troba actualment i a falta d'una volta, estant Iván Hierro al capdavant de nou, va fer un canvi de ritme que només un gran migfondista com és ell pot tindre reservat després de 24 voltes a la pista. La graderia es va alçar al complet després d'aquesta demostració que torna a ser el Reyes Estévez que tots coneixem, el referent del 1500 espanyol, amb dues medalles de bronze mundials, Atenes'97 i Sevilla'99. Després de Reyes Estévez, en un sprint que va fer emocionar-se al públic, va entrar en segon lloc Iván Hierro seguit de Jesús de la Fuente. En sisena posició va entrar "El Penti", el qual va fer una gran carrera, però el vent va fer mossa en el de Sevilla. Com anècdota per a destacar és que, tant Reyes Estévez com "El Penti" no corrien un deu mil en pista des que eren júniors i Iván Hierro des que era Promesa.

En la categoria de fèmines, vam vore una gran carrera, amb una Raquel Gómez valenta des del principi fins al final, la qual perseguia superar la barrera dels 34'. No obstant això, l'aire li va anar afegint segons a cada volta que donava, acabant amb un gran registre, donades les circumstàncies metereològiques, de 35'12". Raquel anava seguida a la saga per Beatriz Morillo, la qual també en solitari es debatia amb l'aire que les frenava. En el segon grup estaven Marta Fernández de Castro, Noelia Muñoz i Mari Carmen Ledesma, seguides des de lluny per l'atleta júnior Laura Benguria.

Encara que el clima no va acompanyar massa, per l'aire fred que bufava, les graderies van vibrar i es van emocionar amb totes dues proves, perquè no en va, aquesta és la primera vegada que el públic de Dénia ha pogut disfrutar de vore atletisme d'alt nivell."

L'Organització vol agrair a l'Aj. de Dénia i als espònsors locals (Daniya Hoteles, Vall de Cavall Centro Ecuestre, CHG, Ale-Hop, Central Phone, Fontaneria Fernández Lluna i Lamuratti Motors) l'ajuda que han prestat perquè aquest esdeveniment s'haja pogut portar a terme. Esperem que en un futur puguem realitzar un altre esdeveniment que permeta al públic denier i de la comarca de La Marina Alta acostar-se a l'atletisme de més alt nivell per a delit de tots.

El C.A. Diànium va voler aprofitar l'ocasió per a fer un homenatge al seu jove corredor Carlos Heredero, que s'havia proclamat al mes de març, campió d'Espanya de 600 m llisos en categoria cadet
Aquests són els resultats de les dues proves
10.000 MASCULÍ
1rREYES ESTEVEZ29'46"59
2nIVAN HIERRO PEÑA29'49"24
3rJESUS DE LA FUENTE29'51"40
4tPEDRO SANTOS OLMO29'59"42
MANUEL HURTADO SANJURJO30'00"96
ANTONIO MARTINEZ PENTINEL30'09"19
ALEJANDRO MARTINEZ FERNANDEZ30'28"10
JUAN ANTONIO POUSA FIRVIDA30'58"24
OMAR HERVAS ABAD31'39"18
10èJAIME VILLA CÁMARA32'30"23
11èMOHAMED LEBHAR33'03"68

10.000 FEMENÍ
1aRAQUEL GOMEZ MARTIN35'12"96
2aBEATRIZ MORILLO CARREÑO35'53"81
3aMARTA FERNANDEZ DE CASTRO36'16"44
4aNOELIA MUÑOZ RAMOS36'28"22
5aMa CARMEN LEDESMA RUIZ36'55"67
6aLAURA BENGURIA PUEBLA43'21"73