19 d’octubre del 2008

Campionat d'Espanya cadet Lugo 2008

18/19-10-08. El passat cap de setmana es va celebrar a Lugo el Campionat d'Espanya Cadet en el qual van prendre part tres representants del CA Diànium. Fins a terres de Lugo es van desplaçar Marc Pastor juntament amb la seua entrenadora Gema Molero, Camilla Lovell i Carlos Heredero juntament amb el seu entrenador Juan Vte. Moreno, al mateix temps els va acompanyar un nombrós grup de familiars i amics amb l'objectiu d'animar-los durant aquests dies de competició.

El dissabte, la primera atleta a participar va ser Camilla, en 300 metres tanques, malgrat ser el debut d'aquesta atleta cadet de primer any en un campionat d'Espanya i no arribar amb una de les millors marques, en semifinals va sorprendre a tot el món corrent pel carrer 6 i amb una gran recta final en la qual va sobrepassar a tres atletes va aconseguir millorar la seua marca amb 48:23 i guanyar la semifinal, aconseguit a d'aquesta manera el seu pas direct a la final del diumenge, per tant gran debut de la benjamí del grup que es va desplaçar a terres Gallegues.

Ja a la vesprada van prendre part en les semifinals de 600 m llisos Marc Pastor i Carlos Heredero, en el cas de l'atleta pegolí també es tractava del seu debut en aquest tipus de proves i es va trobar amb una semifinal molt ràpida i a pesar de córrer amb molt d'ànim no va aconseguir classificar-se per a la semifinal ja que només passaven els dos primers de cada semifinal i els dos millors temps del total; el seu temps final va ser de 1:31.58 aconseguia classificar-se vuitè de la seua semifinal i 19è en la general, cosa molt meritòria per a ser un debutant.

En la tercera semifinal va prendre part Carlos Heredero, aquest atleta ja amb més experiència es va limitar a classificar-se per a la final, guanyant la seua semifinal amb comoditat i procurant no gastar més energies de les necessàries, aconseguint un temps de 1:27.48.

El diumenge va arribar el dia de les finals, al matí amb un dia molt desagradable ja que havia molta boira i humitat, li va tocar a Camilla la seua primera participació en una final d'un campionat d'Espanya, la carrera va començar molt bé per a ella, anava pel carrer 4 i faltant 3 tanques per al final va ensopegar i va caure en terra quan es trobava en quarta posició, malgrat l'ensopegada, es va alçar d'en terra i va continuar corrent per a acabar en 8a posició i amb l'aplaudiment de la graderia per la seua valentia d'acabar, gran actitud la seva que va emocionar a tots els presents.

I a la vesprada va tornar a lluir el sol i en la primera final de la vesprada i la més esperada pel públic, li va arribar el torn a Carlos Heredero, la final es preveia molt disputada ja que 5 corredors dels 8 participants es trobaven separats per menys de 1 segon de diferència. La carrera va començar a ritme lent, situant-se Carlos sempre per darrere del seu màxim rival, Ismael Alonso de Puertollano, aquests dos atletes van marcar el ritme de la prova durant tota la carrera, faltant 200 metres Carlos es va aparellar amb Ismael i aquest va accelerar el ritme, faltant 150 metres Carlos va llançar el seu atac definitiu i a poc a poc es va anar aparellant amb el seu rival per a sobrepassar-lo en la recta final i aconseguir el triomf amb un temps de 1:26.16 per 1:26.28 del seu rival i aconseguint el títol de campió d'Espanya.

Amb aquesta victòria Carlos ha vençut en els quatre campionats importants que s'han celebrat en categoria cadet enguany, el Campionat d'Espanya de Pista Coberta a Oviedo, el Campionat d'Espanya Escolar que organitza el Consell Superior d'Esports (CSD) a Águilas, el Critèrium Nacional Cadet en Majadahonda i el Campionat d'Espanya d'Aire Lliure a Lugo, tot això en la prova de 600 ml.

Amb aquesta competició es posa fi a una llarga temporada en la qual aquests atletes han defensat la samarreta del CA Dianium i han dut el nom de Dénia per tota Espanya.