6 de juny del 2010

Aina Fornés bronze en el Campionat d'Espanya Escolar Cadet del CSD
La selecció valenciana queda també tercera per equips

05/06-06-2010. El cap de setmana passat es va celebrar a la localitat catalana de Lloret de Mar el Campionat d'Espanya Escolar Cadet del Consejo superior de Deportes, per seleccions autonòmiques. El Club d'Atletisme Baleària Diànium estava representat per l'atleta Aina Fornés que va acudir acompanyada de la seua entrenadora Maribel Mira i va participar en la prova de 300 m tanques i en el relleu 4x300, amb un resultat excel·lent ja que en la prova individual va quedar 3a, en una final ajustadíssima, a només 55 centèsimes de la primera i 24 centèsimes de la segona.

Dissabte de matí es van disputar les semifinals. Aina va vèncer en la seua sèrie amb una bona marca 45,90 (millor marca personal) i amb molta claredat sobre les seues contrincants, més de 2 segons sobre la segona, la representant de Galícia.

A primera hora de la vesprada, a les 17:00, sense temps per a descansar i recuperar-se de l'esforç del matí, es va disputar la final. A priori, els primers llocs estaven molt disputats entre les quatre millors (Aina, l'aragonesa, la catalana i la murciana). La cursa portava un ritme molt fort i les 4 atletes estaven molt igualades, amb un lleuger avantatge per a l'aragonesa. Aina va entropessar en la cinquena tanca, la va tombar i va perdre unes centèsimes que semblaven decisives, però en la recta final no li van faltar forces per a avançar a la murciana i quedar-se a 2 dècimes escasses de la medalla de plata. Amb tot, Aina va millorar la seua marca personal amb un temps de 45,71 s.
A l'endemà diumenge Aina va participar en la segona posta del relleu 4x300. Les 4 representants valencianes van fer una bona cursa, amb un temps de 2:55,63 van aconseguir el 6è lloc.

En la classificació per equips, les dues seleccions valencianes, masculina i femenina, van aconseguir la medalla de bronze. En els dos casos, casualment, es van repetir els mateixos pòdiums: En primer lloc les poderoses seleccions catalanes, en segon lloc Andalusia i en tercer lloc València.

L'expedició va acabar amb el viatge de tornada en l'autobús amb molta alegria de tots els atletes que se'n venien amb una medalla, o més, com en el cas de la nostra atleta.