6 de juny del 2011

Aina Fornés, mínima mundial juvenil en 100 m tanques

04/05-06-2011. Aquest cap de setmana, Aina Fornés ha aconseguit la marca necessària per a poder estar, formant part de la selecció espanyola, en el campionat del món juvenil que tindrà lloc entre els dies 6 i 10 de juliol en la localitat francesa de Lille.

La IAAF (federació internacional d'atletisme) demana una marca de 14.60 s en la prova de 100 m tanques femení, per a poder estar en el campionat, però la RFEA (federació espanyola) és més exigent per a seleccionar als seus atletes; demana una marca de 14.25 s.

Dissabte de vesprada, en el critèrium autonòmic juvenil que va tindre lloc a Castelló, l'atleta del C.A. Baleària Diànium ja va aconseguir superar aquesta marca, amb un registre de 14.24 s, però l'anemòmetre va marcar un vent favorable de 2.1 m/s, que invalidava la marca per molt poc, ja que el màxim de vent favorable admès és de 2.0 m/s. Però a l'endemà, en el seu poble, en Dénia, en un control que es va fer aprofitant el campionat escolar de combinades, Aina va millorar encara la seua marca; va fer un temps de 14.17 s, aquesta vegada amb un vent de +0.7 m/s, amb la qual cosa, la marca és totalment vàlida a tots els efectes.

Com és d'esperar, Aina i la seua entrenadora Maribel Mira estaven molt satisfetes per aquest fet