29 de juny del 2013

Ultra Trail Lavaredo 2013

29-06-2013. El darrer cap de setmana es va celebrar el The North Face Lavaredo Ultra Trail 2013 en la població italiana de Cortina d’Ampezzo. Vam participar dos membres de la secció de muntanya Tururac Sport C.A. Baleària Dianium, Pere Serra Mayans i Ricard Pérez Miñana. La prova tenia previst desenvolupar-se en les jornades de divendres, dissabte i diumenge (28 a 30 de juny). La sortida estava prevista per divendres a les 23h i l’arribada com a màxim a les 6:00 del matí de diumenge. La distancia a recórrer eren 118 km i el desnivell positiu de 5.500 m.

El dijous en arribar a Cortina ens vam adonar de la complicada situació meteorològica que existia en els Dolomites ja que estava plovent (nevant en altitud superior a 1.800m). Les condicions encara empitjoraren el divendres i després de fer una volta amb el cotxe per alguns dels passos dels ports que teníem que passar (els mes baixos) vam tornar a l’hotel amb la sensació de que l’organització prendria algun tipus de mesura ja que estava molt complicat (per no dir impossible) el trànsit en una cursa de trail running per les zones altes dels Dolomites.

A les 18h ens va convocar l’organització de la cursa i ens va anunciar el que pensàvem, el recorregut es reduïa a 86km, s’eliminaven els passos dels Tres Cims de Lavaredo, el del Col del Bois, el d’Averau i el de Giau. La neu superava els 30 cm i la temperatura els -10 graus. Això també, en contraprestació ens van ficar un altre port dolomític al final de la cursa (km 75) que ens va deixar clar en cos i ànim que estàvem fent esport per una de les zones més boniques i més dures d’Europa.

Donades les condicions meteorològiques la sortida dels quasi 800 corredors als que l’organització ens va deixar inscriure i participar es va aplaçar fins les 8h del dissabte 29.

La cursa es va desenvolupar en un entorn meravellós, els paisatges eren espectaculars, l’ambient i organització de la cursa molt bona (a mes de la gent i muntatge que hi havia a la sortida, tot va anar agafant més emotivitat quan ens van ficar a la sortida una cançó d’Ennio Morricone i ens van recordar on érem). La gent ens esperava i donava ànims en qualsevol lloc, en mig d’una senda, quan arribàvem dalt dels cims, en els controls i en l’arribada a meta, on els seus ànims ens feien volar en els últims metres. Per altra banda, ens vam trobar amb una prova exigent que es celebrava quasi tota en alçades que oscil·laven de 1500 a 2000m, en la que els professionals van ficar un ritme molt alt de sortida i on hi vam tenir que superar 3.600 m de desnivell positiu per arribar a Cortina d’Ampezzo.

Aquests són els resultats pels dos participants del Tururac Sport C.A. Baleària Dianium:
Ricard Pérez Miñana va fer un temps de 10:56:47, ocupant el lloc 108 de la general (3er espanyol en arribar a meta). 
Pere Serra va fer un temps 12:18:03, ocupant el lloc 224 de la general (11è espanyol en arribar a meta).

A la fi va ser un cap de setmana de trail running molt intens, ben fresc i en el que vam conèixer i gaudir d’una zona meravellosa per practicar el nostre esport.
Tota la informació de la prova: http://www.ultratrail.it/en/path.html