4 de juny del 2023

Campionat d'Espanya sub14

03/04-06-2023 El passat cap de setmana va tindre lloc a León el Campionat d'Espanya Sub14 individual, on van participar les atletes de l'E.M.A. de Dénia - C.A. Baleària Diànium Yaiza Benítez i Evangelina Ippolitova, acompanyades pel seu entrenador Joan Pérez.

Aquest campionat, que es composa de diferents triatlons (conjunts de tres proves), es desenvolupa en tres jornades on les atletes disputen una prova en cadascuna d'elles. En el cas de Yaiza i Evangelina es van classificar al triatló C, on van haver de realitzar les proves de salt d'alçada, 80m tanques i salt de llargada.

Dissabte pel matí van realitzar la prova de salt d'alçada, on ambdues atletes van aconseguir una marca d'1.38m. Dissabte de vesprada van córrer la prova de 80m tanques on van obtindre uns excel·lents registres de 14.07 en el cas de Yaiza i de 14.36 per part d'Evangelina. Per últim, el diumenge pel matí va tindre lloc el salt de llargada, on Yaiza va botar 4.56m i Evangelina 4.03.

Com a resultat final, Yaiza va aconseguir finalitzar el campionat en 18a posició amb 1.437 punts i Evangelina en 31a posició amb 1.267 punts.

Yaiza i Evangelina van gaudir molt de l'experiència en la seua primera participació en un Campionat d'Espanya en què classificar-se ja és un repte molt difícil.