8 de juny del 2008

Aina Fornés, campiona autonòmica infantil de combinada (tetratló)

Millora el rècord autonòmic sub 14 que ella mateixa tenia des de fa un mes

08-06-08. Aquest cap de setmana es va celebrar el campionat autonòmic infantil i cadet de proves combinades a la pista d'atletisme de Castelló. Les proves de la categoria cadet es van celebrar repartides entre els dos dies, i les proves infantils, que només en són quatre, es van celebrar el diumenge de matí. La pluja amenaçava amb dificultar l'actuació dels atletes, però finalment van tindre sort i el matí del diumenge es va mantindre sec a Castelló i fins i tot, a estones, es va deixar veure el sol per enmig dels núvols. Un bon dia per a practicar l'atletisme i millorar les marques.

Entre els atletes seleccionats va participar Aina Fornés i Català, del Diànium, en la categoria infantil femení. Aina ja havia guanyat el campionat provincial en Alacant el mes passat i venia amb la millor marca de totes les participants; recordem que aquell dia en Alacant havia batut el rècord autonòmic de la categoria sub 14 amb 2190 punts. A Castelló anava amb molt bona predisposició i amb un estat de forma formidable, i no va defraudar. Va ser la guanyadora en 80 m tanques, salt de llargada i 80 m llisos, i en les tres proves va millorar la seua marca personal: 12.66 s en 80 m tanques, 5.04 m en salt de llargada i 10.59 en 80 m llisos; en els tres casos es tracta de la millor marca de la temporada en la categoria en el rànquing autonòmic provisional i molt ben situades en el rànquing espanyol de la temporada; tot i que aquests rànquings no es tancaran fins al final de la temporada d'aire lliure, al mes d'octubre. En l'altra prova, llançament de pes, que no és ni molt menys el que millor se li dóna, no va aconseguir millorar la seua marca i va fer un millor llançament molt discret de 6.30 m, el 12è lloc de les 16 participants en aquesta final autonòmica.

Les bones marques aconseguides en les dues curses, amb més de 700 punts cadascuna van compensar de sobres la discreta actuació en llançament de pes i van fer que Aina aconseguira millorar el seu mateix rècord autonòmic en més de 100 punts aconseguint un total de 2306 punts amb més de 500 punts d'avantatge sobre la segona classificada, del Guadassuar, i la tercera, del València Terra i Mar.