3 d’octubre del 2009

Miquel Piera i Manel Mas, en la final del campionat d'Espanya cadet per equips, amb el C.A. Sant Joan

03-10-09. Dissabte passat, de vesprada es va celebrar la final del campionat d'Espanya cadet per equips. El Club d'Atletisme Baleària Diànium hi va participar indirectament, ja que en qualitat de club associat al C. A. Garcia Galera Sant Joan, va aportar dos dels seus atletes per a participar amb el club de l'Alacantí.

Miquel Piera i Manel Mas ja havien participat, fa un mes, en la fase prèvia, en Múrcia, amb molt bon resultat per a l'equip, que va acabar classificant-se per a la final, que s'ha disputat aquest dissabte.

A Castelló van acudir els 8 millors equips cadets d'Espanya, tant en la categoria masculina, com femenina. En xics, junt amb el C. A. Garcia Galera Sant Joan van participar el Playas de Castelló, el Múrcia Tovarsport, el Cueva de Nerja, el Simply-Scorpio 71 de Saragossa, el València Terra i Mar, l'Agrupació Atlètica de Catalunya i el Sevilla Abierta.

Com en la fase prèvia, Manel Mas va participar en la prova de llançament de martell i en aquesta ocasió va millorar sensiblement la seua marca, llançant l'artefacte fins a 39.09 m de distància. Va obtindre la 4a posició, que li va donar 5 punts molt valuosos a l'equip de Sant Joan.

Miquel Piera va participar en la prova de 3000 m llisos i també va poder millorar el seu resistre, respecte al que va fer en Múrcia; va fer un temps de 10:13.73 i va obtindre la 5a posició, cosa que li va sumar 4 punts a l'equip.

Els resultats globals de l'equip es van ressentir, com no podia ser d'una altra manera, de la baixa per lesió del llançador de javelina, Aleksander Martinov, que ocupa la primera posició del rànquing espanyol de l'especialitat, així com les dues desafortunades desqualificacions dels dos equips de relleus, tant el de 4x100, com el de 4x300, cosa que va portar a l'equip a la 8a posició, prou més avall de les expectatives fetes a priori, a partir de les marques registrades pels atletes.

Malgrat tot, i a pesar del regust amarg amb que van acabar tots els membres de l'expedició, la jornada va ser molt positiva, tant esportivament, per les marques aconseguides pels nostres atletes, com pel bon ambient viscut per tots els atletes i els acompanyants al llarg de tota la vesprada.