14 de febrer del 2009

Aina Fornés en el Meeting Internacional Ciutat de València


Resultats de la cursa d'Aina - Resultats complets - Fotos-finish - Web del míting

14-02-09. Dissabte passat va tindre lloc el Míting Internacional de València en Pista coberta, en el Palau Lluís Puig, amb la presència de moltes de les millors figures de l'atletisme espanyol i internacional.

El Club d'Atletisme Baleària Diànium estava representat amb la presència de la jove atleta del Club Aina Fornés, sota la direcció de la seua entrenadora Maribel Mira, en la prova local de 60 m tanques, en què participaven les 8 millors atletes de la Federació Valenciana, de l'especialitat.

L'escenari era espectacular, amb la presència de les càmeres de Televisió Espanyola (TeleDeporte), la pantalla gegant, l'acreditació dels atletes, els dorsals nominals, i una presència de públic superior a la que hi estan acostumades estes joves atletes valencianes. Aina, cadet de primer any, partia amb la tercera millor marca de les participants, però va acabar en segona posició, millorant en 33 centèsimes la seua marca personal, deixant-la en 9.53; i és que la motivació era tan gran, que les 8 cadets van millorar les seues marques personals en aquesta cursa. Van ser 9 segons molt intensos, amanits amb la repetició de la cursa en càmera lenta i l'exposició immediata dels resultats en la pantalla gegant instal·lada en el Palau, que les mateixes protagonistes van poder assaborir; sens dubte, una experiència que tardaran a oblidar aquestes joves promeses de l'atletisme valencià.

Alguns atletes infantils del Club d'Atletisme Baleària Diànium van aprofitar que al matí havien participat allí mateix en el seu campionat autonòmic i es van quedar per a acompanyar a Aina i disfrutar de l'espectacle i la presència de molts atletes de renom. Els nostres atletes es van fotografiar amb molts d'ells: Angel David Rodríguez, rècord d'Espanya de 100 m llisos, Jackson Quiñónez, rècortd d'Espanya de 100 m tanques i 60 m tanques, Sergio Sánchez, Jesús España, Manuel Olmedo...

L'emoció del míting va arribar al punt més alt quan Nuria Fernández va batre el rècord d'Espanya de 1500 m en pista coberta amb 4:01.77 (millor marca mundial de la temporada), rebaixant el 6 segons la marca que tenia Marta Domínguez des de feia 7 anys.